Blåbärspaj med det lilla extra

Detta recept finns med i Järfälla lokalblad för augusti mån. Har inte provat det än, men låter gott.

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g mandelmassa, riven
  • 200 g blåbär, ca 3 1/2 dl
  • 75 g smör
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smörj en pajform.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och mandelmassa. Rör ner blandningen i äggsmeten och häll i formen.
    3. Strö över ca 2 1/2 dl av blåbären. Hyvla över smöret med en osthyvel.
    4. Grädda ca 40 minuter på första falsen nerifrån. Strö på resten av blåbären som garnering.
    5. Serveras med vispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (4)

    anki54 15 februari 2009

    Blåbärspajen var supergod gjorde den i går. Jag ger Betyg 5

    Okänd 21 april 2009

    WOW vilken paj. Godaste blåbärspajen jag någonsin ätit :)

    blunde64 22 juli 2009

    Jättegod! mumsigt värre

    Nell 1 augusti 2010

    Annorlunda blåbärspaj som föll mig i smaken, jag älskar mandelmassa och tillsammans med blåbär var det en höjdare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben