Blåbärspaj med havrebotten och knaprig strössel

Detta är Leilas "Farmors knapriga blåbärspaj". Jag använder dock råsocker och inte vanligt vitt socker. God är den och min sambos absoluta favorit.

Ingredienser

  • Havrebotten
  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl råsocker
  • 1,5 dl havregryn
  • Fyllning
  • 250 g blåbär, färska eller frysta
  • 2 dl blåbärssylt, ta din favorit
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2,5 msk potatismjöl
  • Knaprig topping
  • 75 g smör
  • 2,5 dl havregryn
  • 1,5 dl råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och blanda med vetemjöl, råsocker och havregryn. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och grädda tills den blir ljusbrun, mellan 10 - 20 minuter beroende på formens storlek.
    2. Blanda ihop blåbär, blåbärssylt och balsamvinäger. Rör ner potatismjöl och fyll skalet. Smält smör och rör ner havregryn och råsocker, låt svälla några minuter. Strössla toppingen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben