Blåbärspaj med marängfyllning

Serverar: 6-8 portioner

Lättbakad och uppskattad paj med en god blåbärsmaräng.

Ingredienser

  • 4½ dl vetemjöl
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 äggulor
  • 1 msk mjölk
  • Fyllning
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 10 dl blåbär
  • Garnering
  • Florsocker
  • Servering
  • Eventuellt vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Nyp ihop mjöl, smör, socker, vaniljsocker och salt till en smulig massa. Tillsätt äggulor och mjölk och knåda snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner socker, vaniljsocker och blåbär. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna.
    4. Pudra över lite florsocker och servera pajen eventuellt med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben