Blåbärspaj med pekannöttäcke

Serverar: 8 portioner

Blåbär och pekannötter är mumsifilibabba i blåbärspaj. Nötterna ger en trevlig konsistens om de rörs ner hela.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin eller smör
  • ½ dl socker
  • 2 msk riktigt kallt vatten
  • 6 dl blåbär, färska eller frysta, 300g
  • 1½ msk maizena
  • 2 msk socker
  • Pekannöttäcke
  • 75 g margarin eller smör
  • 3/4 dl socker
  • ½ dl cane syrup (finns bland sirapsflaskorna i vanliga livsmedelsbutiker)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl havregryn
  • 100 g pekannötter
  • Servering
  • Vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, margarin eller smör, socker och vatten till en deg (använd gärna matberedare) Tryck ut degen i en vanlig pajform. Ställ pajdegen i kylen 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    3. Blanda blåbär, maizena och socker i en skål. Häll alltsammans i det förgräddade pajskalet.
    4. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt socker, cane syrup, vetemjöl, mjölk, havregryn och pekannötter. Låt toscasmeten få ett uppkok.
    5. Häll smeten över blåbären och grädda pajen ytterligare ca 15 minuter.
    6. Servera blåbärspajen med vaniljsås, vispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben