Blåbärspaj med Philadelphiaost

Tid: 1 timme

Pajen är frisk och lite syrlig och blir lite krispigare i skalet än andra pajer, eftersom det är vatten och havregryn i.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 g smör
  • ½ dl socker
  • 2 msk vatten
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 400 g Philadelphiaost
  • 1 ägg
  • ½ dl socker
  • 1½ msk pressad citron
  • 5 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen i t.ex. en springform 23 cm diameter. Nagga den och grädda mitten av ugnen i 200°C i 10 minuter.
    2. Rör ihop alla ingredienser till smeten, utom blåbären. Rör till en jämn smet och rör sedan försiktigt ner bären. Häll smeten i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 200°C i 40 minuter.
    3. Kan ätas ljummen eller kall, men blir lite stadigare i konsistensen när den är kall.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben