Blåbärspaj med Philadelphiaost
Pajen är frisk och lite syrlig och blir lite krispigare i skalet än andra pajer, eftersom det är vatten och havregryn i.
Ingredienser
Pajskal
150 g smör
½ dl socker
2 msk vatten
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl
Fyllning
400 g Philadelphiaost
1 ägg
½ dl socker
1½ msk pressad citron
5 dl blåbär
Instruktioner
- Rör ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen i t.ex. en springform 23 cm diameter. Nagga den och grädda mitten av ugnen i 200°C i 10 minuter.
- Rör ihop alla ingredienser till smeten, utom blåbären. Rör till en jämn smet och rör sedan försiktigt ner bären. Häll smeten i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 200°C i 40 minuter.
- Kan ätas ljummen eller kall, men blir lite stadigare i konsistensen när den är kall.
Liknande recept
Kommentarer (0)