Blåbärspaj med toscatäcke

Serverar: 8 portioner

Blåbären går att byta ut mot t.ex. hallon eller jordgubbar.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 125 g smör, i kuber
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 8 dl blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl vatten
  • Toscatäcke
  • 100 g smör
  • 2 msk råsocker
  • ½ dl lönnsirap
  • 3 dl havregryn
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser, utom vatten, i en matberedare och kör till smulor. Tillsätt vatten och kör degen tills den formas som en boll. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda längst ner i ugnen, 15 minuter, 200 grader.
    2. Rör ut potatismjölet i vattnet. Ge redningen och hälften av bären ett uppkok. Rör ner resten av bären. Fördela bären i pajskalet.
    3. Blanda alla ingredienser till toscan i en gryta och låt allt få smälta ihop under omrörning, men det får inte börja koka. Fördela smeten över bären och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
    4. Servera pajen med vaniljsås eller vaniljglass!

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (1)

    bikbok 24 oktober 2010

    Tack för flera fina recept, 5 stjärnor :) /Puuffen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben