Blåbärspaj med vaniljgräddfil
Serverar:
8 portioner
Ta en runda och plocka några blåbär!
Ingredienser
1 l blåbär
2 dl socker(råsocker)
2 msk potatismjöl
Smördeg
200 g vetemjöl
100 g smör
2 msk socker
2 msk vatten
Vaniljgräddfil
3 dl gräddfil
0.5 citron
2 msk råsocker
2 msk vaniljsocker med prickar i
Instruktioner
Knåda ihop smör, mjöl och socker i en bunke eller kör i mixer. Tillsätt lite vatten tills degen blir smidig.
Tryck ut degen i en pajform och låt sedan vila i kylen 1 timme. Häll i blåbären.
Blanda socker och potatismjöl och strö över blåbären.
Grädda i 180 grader i 30 minuter. Servera med en klick vaniljgräddfil.
Vaniljgräddfil: Riv skalet på citronen och blanda ner i gräddfilen. Smaka av med sockret och vaniljsockret.
Liknande recept
Blåbärspaj
4.3
1 h 10 min
8
8
Blåbärspaj
4.1
1 h
4
5
Sissis blåbärspaj
6
Blåbärspaj
4.7
30 min
6
22
Blåbärspaj - Blueberry temptation
3.8
5
Blåbärspaj på mitt vis
30 min
7-8
1
Blåbärspaj utan tillsatt socker
35 min
4-6
Evas blåbärspaj
4.3
4
Blåbärspaj med marshmallows
3.3
50 min
4-6
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!