Blåbärspaj med vaniljgräddfil

Serverar: 8 portioner

Ta en runda och plocka några blåbär!

Ingredienser

  • 1 l blåbär
  • 2 dl socker(råsocker)
  • 2 msk potatismjöl
  • Smördeg
  • 200 g vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • Vaniljgräddfil
  • 3 dl gräddfil
  • 0.5 citron
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk vaniljsocker med prickar i
  • Instruktioner

    1. Knåda ihop smör, mjöl och socker i en bunke eller kör i mixer. Tillsätt lite vatten tills degen blir smidig.
    2. Tryck ut degen i en pajform och låt sedan vila i kylen 1 timme. Häll i blåbären.
    3. Blanda socker och potatismjöl och strö över blåbären.
    4. Grädda i 180 grader i 30 minuter. Servera med en klick vaniljgräddfil.
    5. Vaniljgräddfil: Riv skalet på citronen och blanda ner i gräddfilen. Smaka av med sockret och vaniljsockret.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben