Blåbärsplättar

Serverar: 25 portioner

Variera de vanliga plättarna genom att tillsätta blåbär i smeten. De här smaskiga plättarna är lite tjockare än vanligt. Servera dem med lönnsirap - det ger den rätta amerikanska touchen.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl mager crème fraiche
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 dl frysta blåbär
  • 2 msk smält smör
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och crème fraiche. Rör ner mjöl, bakpulver, salt, socker och blåbär.
    2. Häll hälften av smöret i smeten och smörj plättpannan med resten. Grädda plättarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben