Blåbärssallad med eldiga frön

Denna spännande sallad har jag hittat i en trädgårdstidning. Tamarisoja är äkta japansk soja!!

Ingredienser

  • Sallad
  • 2 dl färsk spenat
  • 1 avokado
  • ½ lime
  • 1 dl blåbär
  • Salt
  • Eldiga frön
  • 2 dl solrosfrön
  • ½ dl tamarisoja
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda spenat med skivad avokado. Pressa över limen och salta. Lägg upp salladen på ett fat och stö över blåbär. Toppa med eldiga solrosfrön.
    2. Så här gör du eldiga frön: Blanda solrosfrön med tamarisoja och en rejäl puff cayennepeppar. Rosta fröna torra i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Öppna ugnen och rör i fröna några gånger under tiden. Låt svalna och förvara i en burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    alvig 6 juni 2009

    Låter spännande! Gott med blåbär!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben