Blåbärsvåfflor med vanilj- créme fraiche

Serverar: 10 portioner

Egentligen används ett speciellt våffeljärn för tjocka belgiska våfflor. Ett stort våffeljärn som rymmer mycket smet och ger tjocka våfflor går också bra.

Ingredienser

  • Knappt 4 dl extra fint mjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk socker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2½ dl mjölk
  • 4 tsk smör
  • 125 g färska eller frysta blåbär
  • 250 g créme fraiche
  • 1 vaniljstång eller 5 ml vaniljessens
  • 4 tsk socker
  • 80 ml lönnsirap
  • 1-2 dl färska blåbär
  • Instruktioner

    1. Sikta mjöl, salt, socker och bakpulver och blanda. Vispa ihop ägg, mjölk och smör och lägg i blåbären. Blanda i de siktade ingredienserna och låt sedan vila i kylskåp 15 minuter.
    2. Värm ett våffeljärn, häll i smet och stek våfflorna knapriga och gyllenbruna. Håll de färdiga våfflorna varma.
    3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda créme fraiche, vaniljfrön och socker.
    4. Skeda över de heta våfflorna och häll sirap över. Dekorera med blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben