Blåbärsyoghurtglass med cookies

Hela desserten i en form.

Ingredienser

  • 2½ dl + 2 msk frysta blåbär
  • 4 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1½ dl florsocker
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 6 chokladcookies, köpta eller hemgjorda
  • Instruktioner

    1. Tina 2½ dl blåbär så att de saftar sig. Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt.
    2. Vänd ner blåbären i äggulesmeten och blanda sedan ner grädde och yoghurt. Hacka kakorna grovt.
    3. Blanda glassmeten med cookies, (spara lite till det översta lagret), i en avlång form ca 1½ liter. Strö över resten av kaksmulorna och 2 msk blåbär. Täck formen med plastfolie. Frys i ca 5 timmar. Servera glassen i strutar eller i en skål med extra blåbär och lite vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben