Black bean and chocolate brownies

Serverar: 12 portioner

Riktigt läcker brownie med lite sting som innehåller svarta bönor, tro det eller ej. Supergoda och helt veganska!

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl
  • 3½ dl socker
  • 3 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 krm cayennepeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 burk svarta bönor, à 400 g , ca 3 dl kokta
  • 3½ dl vatten
  • 1 dl olja
  • Servering
  • Eventuellt chokladsås och vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Sikta ner vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker, kanel, cayennepeppar och salt i en bunke. Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Släng ner i en matberedare tillsammans med vatten och olja. Mixa till en slät puré. Du kan även använda en stavmixer. Vispa ihop de torra ingredienserna med bönmixen.
    3. Häll ner smeten i en bakpappersklädd form, ca 30x20 cm. Grädda brownien i ca 20 minuter eller tills den nästan är torr i mitten. Testa med en sticka. Ta ut och låt svalna något.
    4. Servera dem sedan som de är eller tillsammans med chokladsås och vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben