Blodpalt

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Mammas goda paltrecept Jätteenkelt

Ingredienser

  • 1 liter nötblod
  • 6 dl vatten
  • 6 port potatismos ellet 10-12 kokta potatisar
  • Salt
  • Vetemjöl
  • Rimmat sidfläsk
  • Instruktioner

    Blanda blod,vatten,salt,potatismos och mjöl i en stor bunke. (Jag brukar använda hushållsassistenten) Smeten ska vara ganska hård. Koka upp vatten och salt i en stor gryta. Forma till bollar(tennisbollsstorlek),gör en liten fördjupning i varje "boll" och fyll den med fläsket. Sätt palten i det kokande vattnet. Koka i drygt 1 timme

    Liknande recept

    4.3
    12-13
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben