En kanongod blodpalt

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett gammalt recept från Piteå på blodpalt.

Ingredienser

  • ½ l blod
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 3-4 tsk salt
  • 1 l kokt potatis
  • 7 dl vetemjöl, ca
  • 750 g rimmat sidfläsk
  • Instruktioner

    1. Blir ca 12 st.
    2. Blod och rågmjöl blandas och får dra minst några timmar. (gärna över natten). Njure och ister är orginal men jag använder rimmat fläsk istället.
    3. Resten av fläsket steks och ätes bredvid
    4. Kokas i cirka en timma.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben