Kanongod Kycklingfilé

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Verkligen värd att prova, kanske blir en favorit.

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • 1 msk margarin
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl créme fraiche
  • 3/4 dl pressad apelsin
  • 3/4 msk koncentrerad kalvfond
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 krm strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 11/2 krm dragon
  • Instruktioner

    Skär kycklingfilén i tärningar. Bryn dom. Salta och peppra. Blanda alla övriga ingredienser i en låg vid kastrull, låt det koka upp. Lägg ner den brynta kycklingen i såsen och låt allt koka ca 10 minuter. Servera med ris och en sallad. Vill du hellre ha klyftpotatis och broccoli så ska du inte tärna filén utan stek den hel och gör därefter lika.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (6)

    Jessika 23 maj 2008

    Helt underbart god! Jag ökade mänden sås något och den får jag nog dubbla nästa gång. Tack för en jättegod fredagsmiddag!

    zonale 29 maj 2008

    Underbart god sås. Ska göra mer nästa gång.

    Lennart_58 10 november 2009

    Oj oj oj va gott, en fullpoängare förstås, o mycken tack för receptet.

    eke85 15 mars 2010

    Super gott!!! Klart värt en 5 :-)

    miramamman 3 januari 2011

    wow, att något så enkelt att tillaga kan bli så gott. Jag satte i lite redning i såsen, för jag gillar sås som är lite tjockare. Ny favorit när det gäller kyckling.

    Elizzle 2 mars 2011

    Helt underbart gott! Tack så otroligt mycket för att du delade med dig av det här receptet. En ny favorit. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben