Serverar: 12-13 portioner
Äntligen ett recept på blodpalt, som är riktigt bra.
Vi älskar den här !
Ät den med äkta smör och lingonsylt, och naturligtvis kall mjölk. Mums.....
Ingredienser
5 dl blod
4 dl grovt rågmjöl
1 l kokt kall pressad potatis
2-3 tsk salt
1 msk kryddpeppar, ja det är alldeles rätt
6-7 dl rågsikt
Småskuret rimmat sidfläsk till fyllning
Instruktioner
- Blanda samman blod och rågmjöl, och låt det svälla några timmar eller över natten.
- Tillsätt den pressade potatisen och kryddorna.
Blanda i rågsikten.
- Gör en liten provpalt, för att känna hur fast den blir.
- Forma paltar och fyll med rimmat fläsk.
Koka i ordentligt saltat vatten i en stor panna i ca 1 tim.
- Ät och njut !
Liknande recept
Kommentarer (1)
Ett bra recept, det tackar vi för. Men jag hade i vetemjöl istället för rågsikt och hade väl kanske i lite för lite av mjölet... Nå gott blev det!