Blodpalt

Serverar: 12-13 portioner

Äntligen ett recept på blodpalt, som är riktigt bra. Vi älskar den här ! Ät den med äkta smör och lingonsylt, och naturligtvis kall mjölk. Mums.....

Ingredienser

  • 5 dl blod
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 1 l kokt kall pressad potatis
  • 2-3 tsk salt
  • 1 msk kryddpeppar, ja det är alldeles rätt
  • 6-7 dl rågsikt
  • Småskuret rimmat sidfläsk till fyllning
  • Instruktioner

    1. Blanda samman blod och rågmjöl, och låt det svälla några timmar eller över natten.
    2. Tillsätt den pressade potatisen och kryddorna. Blanda i rågsikten.
    3. Gör en liten provpalt, för att känna hur fast den blir.
    4. Forma paltar och fyll med rimmat fläsk. Koka i ordentligt saltat vatten i en stor panna i ca 1 tim.
    5. Ät och njut !

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ylvasvea 25 oktober 2009

    Ett bra recept, det tackar vi för. Men jag hade i vetemjöl istället för rågsikt och hade väl kanske i lite för lite av mjölet... Nå gott blev det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben