Blomkålsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegod om man gillar blomkål.

Ingredienser

  • 500-600 g blomkål
  • 250 gr köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 1 dl ketjup
  • 1 dl vatten/buljong
  • 1 tsk basilika
  • 2 dl blomkålsspad
  • 2 dl mjölk
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka blomkålen knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt blomkålen rinna av men spara 2 dl av blomkålsvattnet till såsen.Bryn köttfärsen och hackad lök i lite margarin. Häll på vatten/buljong samt ketjup och basilika. Lägg blomkålen i en smord ugnsäker form.Fördela köttfärssåsen ovanpå. Koka upp blomkålsvattnet samt mjölk och red av med mjöl. Låt riven ost smälta ned i såsen och salta och peppra. Häll ostsåsen över köttfärssåsen. Grädda i 250 gr ugnsvärme ca 10 min så den får fin färg. Servera gärna med potatis eller bara som den är.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben