Blomkålsgratäng med pepparsalami

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Så otroligt enkelt och gott. Servera gärna lite oliver och fetaost till :)

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 80 g skivad pepparsalami
  • 1 dl gratängost
  • 6 soltorkade tomater
  • 5 msk grädde
  • Olivolja
  • Instruktioner

    Stek salamin i olivolja tills den släppt sitt fett och blivit knaprig. Lägg den i en ugnsäker form. Dela upp blomkålen i mindre buketter och bryn i oljan från salamin. Låt eftersteka under lock tills den är al dente. Blanda ihop det lätt med salamin i ugnsformen. Slå på grädden och fördela osten över alltihop. Dela tomaterna i mindre bitar och sprid ut över gratängen. Gratinera i ugn tills gyllenbrun på 225 grader ca 10 min. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben