Blomkålsgratäng

Serverar: 4 portioner

Passar både som ensamrätt och som tillbehör till kött.

Ingredienser

  • 400-500 g blomkål
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250º.
    2. Dela blomkålen i små buketter. Koka dem mjuka i vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet.
    3. Lägg blomkålen i en smord ugnssäker form. Blanda grädde, salt, peppar och potatismjöl. Häll blandningen över blomkålen, strö över osten. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Molly1 7 oktober 2010

    Enkelt och gott!

    Vickerina 19 september 2011

    Jättgod gratäng, brukar ha bacon och bröd till. / Nalle-Maja

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben