Blomkålsgratäng med basilikasmak

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Smalt och gott! Ca 452 kcal/port

Ingredienser

  • 1,2 kg blomkål
  • 400 gram rökt skinka i tärningar
  • 6 msk lättmajonnäs
  • 3 msk pepparrot
  • 3 msk svensk senap
  • 1 ½ dl finhackad färsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 4 brödskivor ex. rallarhalvor
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålen i buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten i 5 minuter. Lägg blomkålsbuketterna i en smord ugnsfast form. Strö på skinkan.
    2. Blanda majonnäs, pepparrot, senap, basilika, salt och peppar i en skål. Bred blandningen över blomkålen. Gratinera i 250 grader i 5-10 minuter.
    3. Servera blomkålen med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben