Blomkålsgratäng med basilikasmak
Serverar:
4 portioner
Tid:
20 minuter
Smalt och gott! Ca 452 kcal/port
Ingredienser
1,2 kg blomkål
400 gram rökt skinka i tärningar
6 msk lättmajonnäs
3 msk pepparrot
3 msk svensk senap
1 ½ dl finhackad färsk basilika
Salt
Peppar
4 brödskivor ex. rallarhalvor
Instruktioner
Dela blomkålen i buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten i 5 minuter. Lägg blomkålsbuketterna i en smord ugnsfast form. Strö på skinkan.
Blanda majonnäs, pepparrot, senap, basilika, salt och peppar i en skål. Bred blandningen över blomkålen. Gratinera i 250 grader i 5-10 minuter.
Servera blomkålen med bröd.
Liknande recept
Blomkålsgratäng med kassler och bacon
4.5
4
7
Blomkålsgratäng med purjolök och ost
4.3
4
3
Blomkålsgratäng med smak av bacon
4.8
45 min
8
15
Blomkålsgratäng med stekt kassler
4
Blomkålsgratäng med knaperstekt bacon
4
1 h
4
Småländsk blomkålsgratäng
30 min
4
2
Blomkålsgratäng med pepparsalami
30 min
4
Kassler- och blomkålsgratäng
5
4
2
Kassler- och blomkålsgratäng
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!