Var försiktiga med oljan, den ska vara het men plattan ska inte stå på högsta värme. Vi har lagt dem i pitabröd, men de är också goda till ris och en god sallad.
Ingredienser
1 kruka koriander
1 lime
2 dl matyoghurt
2 msk olivolja
300 g blomkål
1 kruka persilja
2 schalottenlökar
4 ägg
120 g vetemjöl/dinkelsikt
1 vitlöksklyfta
1 ½ tsk spiskummin
1 tsk kanel
½ tsk gurkmeja
500 ml neutral olja
1 kruka romansallad
2 tomater
8 pitabröd
Salt
Peppar
Instruktioner
- Hacka koriander och riv limeskal. Blanda med limesaft, matyoghurt, olivolja och 1 krm salt i en skål.
- Skär blomkål i små buketter. Koka i 15 minuter i saltat vatten. Låt rinna av i durkslag.
- Hacka persilja och lök. Vispa ihop ägg med persiljan, löken, mjöl, pressad vitlök, spiskummin, kanel, gurkmeja, 1 ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar i en bunke.
- Tillsätt den varma blomkålen i bunken och mixa till en slät smet med en stavmixer.
- Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Klicka i ca 3 msk av blomkålssmeten åt gången och fritera i 3-4 minuter på varje sida. Låt sedan blomkålsbiffarna rinna av på hushållspapper.
Strimla romansallad och skär tomater i tunna skivor.
- Servera blomkålskebaben med pitabröd, limesåsen, romansalladen och tomaterna
Liknande recept
Kommentarer (3)
det smakade skit
det smakade riktigt gott!!! rekomenderas
Är du bäng eller?