Blomkålskebab i pitabröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Var försiktiga med oljan, den ska vara het men plattan ska inte stå på högsta värme. Vi har lagt dem i pitabröd, men de är också goda till ris och en god sallad.

Ingredienser

  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk olivolja
  • 300 g blomkål
  • 1 kruka persilja
  • 2 schalottenlökar
  • 4 ägg
  • 120 g vetemjöl/dinkelsikt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ½ tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk gurkmeja
  • 500 ml neutral olja
  • 1 kruka romansallad
  • 2 tomater
  • 8 pitabröd
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka koriander och riv limeskal. Blanda med limesaft, matyoghurt, olivolja och 1 krm salt i en skål.
    2. Skär blomkål i små buketter. Koka i 15 minuter i saltat vatten. Låt rinna av i durkslag.
    3. Hacka persilja och lök. Vispa ihop ägg med persiljan, löken, mjöl, pressad vitlök, spiskummin, kanel, gurkmeja, 1 ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar i en bunke.
    4. Tillsätt den varma blomkålen i bunken och mixa till en slät smet med en stavmixer.
    5. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Klicka i ca 3 msk av blomkålssmeten åt gången och fritera i 3-4 minuter på varje sida. Låt sedan blomkålsbiffarna rinna av på hushållspapper. Strimla romansallad och skär tomater i tunna skivor.
    6. Servera blomkålskebaben med pitabröd, limesåsen, romansalladen och tomaterna

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (3)

    Hoochie 3 september 2021

    det smakade skit

    Coccie 3 september 2021

    det smakade riktigt gott!!! rekomenderas

    Hoochie 3 september 2021

    Är du bäng eller?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben