Blomkålslåda

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 40 minuter

Väldigt gott väl värd att prova

Ingredienser

  • 400 gr blandfärs
  • 1 liten lök
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 tomater
  • 2 dl riven ost
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Bryn löken Rör ihop färs, lök, salt och peppar med vattnet. Färsen ska vara ganska lös ganska lös smet. Smörj lätt en ugnsfast form med höga kanter. Lägg hälften av köttfärssmeten i botten. Lägg på ett lager lättkokta blomkålsbuketter och platta ut resten av köttfärsen ovanpå dessa. Lägg resten av blomkålen överst. Klicka på lite smör och krydda med geovmalen svartpeppar och mera salt om det behövs Skiva tomaterna och bred ut dem ovanpå blomkålen Strö över osten och gratinera i 225° i 20-25 minuter.
    2. Innehåller ca:11 gr. kolhydrater per person

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben