Blonda brownies

En smakrik, seg brownie med chokladflistopping.

Ingredienser

  • 2,5 dl siktat mjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,12 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1,25 dl grovhackade valnötter
  • 0,5 dl margarin
  • 2,5 dl farinsocker
  • 1 st ägg
  • 1 msk vaniljextrakt
  • 1,6 dl chokladflis
  • 1,5 dl varmt vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke. Sila blandningen. Ha i valnötterna, blanda och ställ åt sidan.
    3. Smält margarinet. Blanda i farinsockret. Ha i en och en halv deciliter varmt vatten. Låt det svalna ett litet tag.
    4. Knäck ägget och ha i det i en ny liten bunke. Rör om det tills det blivit en följsam, fin smet. Ha sedan i det i margarinblandningen.
    5. Ha sedan i vaniljextraktet. Blanda väl. Ha i mjölblandningen, lite i taget, medan du rör om. Häll ned blandningen i en bakform. Strö över chokladfliset.
    6. Sätt in i ugnen och låt stå i 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben