Blondie med päroncognactryffel

Blondie i muffinsform när den är som bäst.

Ingredienser

  • 100 g vit choklad, hackad
  • ½ dl grädde
  • 1 msk päroncognac
  • 1 msk smör
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ger 6 - 8 muffins
    2. Värm ugnen till 200 grader. Placera ut muffinsformarna. Gör tryffeln.: Koka upp grädden, rör ner den hackade chokladen och låt den smälta. Rör sedan ner päronkonjak och smör. Låt tryffeln svalna och rör sedan enr äggen, ett i taget.
    3. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i tryffelsmeten.
    4. Fördela smeten i formarna och ställ plåten mitt i ugnen . Grädda i 10 - 12 minuter. Låt svalna och dekorera gärna med smält, mörk blockchoklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben