Skär rabarbern i tunna skivor och koka dem på svag värme tillsammans med vatten och ½ dl socker tills de är mjuka, de tar 10-15 minuter.
Om rabarbern innehåller mycket vatten, låt dem koka ytterligare en stund. Låt rabarbern svalna något och rör därefter ner philadelphiaost och äggulor.
Smält smör i en kastrull. vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner vetemjöl och smält matfett. Hacka den vita chokladen grovt.
Bred ut hälften av sockerkakssmeten i en smord och bröad ugnsform ca 20x25 cm. Bred ut rabarberphillykrämen över hela kakan och därefter resten av sockerkakssmeten.
Avsluta med att strö över chokladen.
Grädda kakan i 150 grader i 40 minuter. Kakan ska vara lite lös. Låt kakan svalna ordentligt, gärna över natten och skär den i 20 jämn stora bitar.
Smält choklad och grädde över vattenbad. Klicka lite choklad på varje blondie. Garnera med citronmeliss eller mynta.