Bobs rosa kakor

Serverar: 40 portioner

Saftiga festkakor som håller länge!

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 5 ägg
  • 4 dl råsocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • mannagryn, till formen
  • 200 g smör, smält
  • Garnering
  • 3 dl florsocker, med jordgubbssmak
  • 50 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Smörj en form, ca 30 till 40 centimeter (en ugnsplåt) och häll i lite mannagryn som täcker smöret.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret och vatten.
    3. Blanda mjölet, vaniljsockret och bakpulvret tillsammans och vänd ner i smeten.
    4. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter i 175 grader. Stjälp upp kakan.
    5. Garnering: Smält smöret och blanda med florsocker. Späd eventuellt med lite vatten.
    6. Bred ut kristyret över kakan med en slickepott. Dela kakan.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben