Bobs rosa kakor
Serverar:
40 portioner
Saftiga festkakor som håller länge!
Ingredienser
2 dl vatten
5 ägg
4 dl råsocker
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
mannagryn, till formen
200 g smör, smält
Garnering
3 dl florsocker, med jordgubbssmak
50 g smält smör
Instruktioner
Smörj en form, ca 30 till 40 centimeter (en ugnsplåt) och häll i lite mannagryn som täcker smöret.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret och vatten.
Blanda mjölet, vaniljsockret och bakpulvret tillsammans och vänd ner i smeten.
Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter i 175 grader. Stjälp upp kakan.
Garnering: Smält smöret och blanda med florsocker. Späd eventuellt med lite vatten.
Bred ut kristyret över kakan med en slickepott. Dela kakan.
Liknande recept
Bobs rosa kakor i långpanna.
3
40
Rosa kaka
Rosa Pantern
1
Gullans kaka
4.4
30 min
35
14
Rosa Chokladmousse
5
6
1
Sätofta kakor
1 h
4
Kulla Kakor
3.5
20
1
Kronans kaka
10-12
Kakor med fyllning
4.3
20
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!