Bönburgare med avokadoröra

Serverar: 4 portioner

Klassisk burgare i all ära men det är roligt att variera sig ibland. Prova dessa goda vegoburgare med en smarrig avokadoröra. Välj mellan vita bönor, kidneybönor, sojabönor eller kikärter till burgarna. Laktosfritt och glutenfritt.

Ingredienser

  • 3 dl kokta valfria bönor, ca 250-300 g
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 4 kokta potatisar
  • 1 riven morot
  • 1 ägg
  • 4 msk potatismjöl
  • ½ tsk chilipeppar
  • 1 msk gräslök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl sesamfrön
  • Smör/olja till stekning
  • Avokadoröra
  • 2 avokador
  • 2 msk créme fraiche, eventuellt laktosfri
  • 1 tomat
  • 2 salladslökar
  • 1 citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Hamburgerbröd, glutenfritt
  • Salladsblad
  • Skivad tomat
  • Skivade rödlöksringar
  • Instruktioner

    1. Om du använder bönor från burk, skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Fräs lök och vitlök mjukt i lite olja/smör.
    2. Mixa lök, vitlök, bönor, potatis, morot, ägg, potatismjöl, chilipulver, gräslök, salt och peppar till en smet.
    3. Forma biffar och doppa dem i sesamfrön på båda sidor. Hetta upp smör/olja i en stekpanna (eller grilla dem på grillen) och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor.
    4. Dela och gröp ur avokadon, mosa köttet ihop med créme fraiche. Hacka tomaten och salladslöken och blanda ner detta. Skrubba citronen i hett vatten, riv skalet och blanda ner detta. Smaka av med pressad saft från citronen, salt och peppar.
    5. Servera burgarna med avokadoröran och tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben