Bönmos

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Potatis, spenat, morötter och bönor i kombination.

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • Ca 200 g spenat
  • Ca 300 g bönor
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Skölj och förväll spenaten ( alt grönkål eller nässlor. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Hacka bladen grovt. Skala potatis och morötter och skär i bitar. Skölj bönorna i kallt vatten.
    2. Koka de skalade potatisarna och morötterna mjuka och värm bönorna genom att lägga dem i potatiskastrullen och koka med de sista minuterna.
    3. Sila av kokvattnet men spar 1 dl att späda med. Mosa potatis, morötter och bönor med olja, salt och peppar, späd med kokspadet om det behövs. Vänd ner spenaten och smaka av med salt och peppar. Servera som vanligt potatismos till t ex strömming.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ammalia 22 september 2008

    Så listigt Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben