Black burger

Serverar: 8 portioner

Gott och supernyttigt för hungriga i alla åldrar. Vegetariskt. 388 kalorier per burgare.

Ingredienser

  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 ½ dl couscous
  • 1 ½ dl vatten
  • 7 dl kokta svarta bönor
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk kapris
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk olja att steka i
  • Tillbehör
  • 8 hamburgerbröd
  • 1 tunt skivad lök
  • 8 blad av valfri sallad
  • 2 skivade tomater
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 2-4 msk chilisås
  • Instruktioner

    1. Smula buljongtärningen och blanda den med couscous i en skål. Slå kokhett vatten över, täck med lock och låt svälla i minst 5 minuter. Mosa bönorna med en mixerstav tillsätt lite vatten så går det lättare.
    2. Hacka löken och fräs den i olja på låg värme, tillsätt vitlök och cayennepeppar. Blanda lökfräs, bönmos, couscous, ägg och hackad kapris. Smaka av med salt och peppar.
    3. Blöt händerna i kallt vatten och forma pannbiffar. Stek biffarna i olja i en stekpanna några minuter på varje sida.
    4. Servera burgarna med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben