Det här blir en hög och saftig tårta med mycket chokladsmak i. Verkligen något för chokladälskaren!
Ingredienser
Botten. 1 sats
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl strösocker
2 ½ tsk bakpulver
2 äggulor
2 msk ljus sirap
1 ¼ dl mjölk
125 g smält smör
2 äggvitor
1 kakform med löstagbar kant ca 24 cm i diameter
Fyllning, vit chokladmousse
6 dl vispgrädde
400 g vit choklad
Chokladfrosting
300 g mörk choklad
25 g smör
2 ½ dl vispgrädde
Oh vad gott det verkar!
Godaste jag ätit!
fy vilka bottnar varför blev det bara smulor
Om bottnarna bara blev smulor måste något ha gått snett, jag har bakat denna tårta otaliga gånger och bottnarna har aldrig blivit smuliga. Tråkigt att det misslyckades men jag kan lova att det inte är något fel i receptet.
JÖSSES! Vad SMARRIGT detta låter! Jag som ÄLSKAR choklad! :D DEN ska stå på bordet när barnbarnet fyller 7 i Juni! TACK för receptet!
Definitivt nåt fel på det här receptet. Varken bottnarna (bara smulor) eller den vita fyllningen (blev aldrig fast) fungerade. Glasyren blev mycket ljusare än bilden visar och hela anrättningen blev dyr, ful och kvalmigt söt. Det kvalmigt söta tror jag kan bero på att jag inte använde tillräckligt mörk choklad. Hur som helst en massa pengar och tid i sjön.
Det tog lång tid att göra den men det var det värt hade inte ägg i för det tål jag inte.Men det vart bra en då väldig mättande tårta.Min mamma som jag gjorde tårtan till vart nöjd med den!!!!!
ursäkta .! halå . det är inget fel på denna tårtan/kakan . bara för att du inte kan baka . . bra jobbat du som skrev receptet . och du som skrev den elaka komentaren . börja baka nått lättare istället om du inte kan baka alls . ja e 13 år och t.o.m ja inser att du har fel . och eftersom dom andra säger att deras kaka inte smular o.s.v så måste det vara ditt fel. så du kan köpa färdig kakbotten om det är svårt för dej .du kan till exempel baka kladdkaka ,pannkakor , tosca tårta , och massa andra saker . du kan till och med köpa en färdig tårta , men skriv inte dumma komentarer till den som kommer med nått bra . sluta med sånt för du kommer ingenstans med sånt i ditt liv . tro mej ! till dej med den lilla gröna paprikabilden från meeeeeeej
Dessvärre blev mina bottnar också helt smuliga och lite torra (vet ej vad felet är). De bara ramlade sönder när man skar i den :o(. Men smaken var det inget fel på :o)
Hmm, det är väldigt märkligt att det blir så. Men visst man måste ha en väldigt vass kniv när man delar bottnarna och man måste vara försiktig. Jag använder tex en lång filékniv när jag gör det och dom har aldrig gått sönder för mig.
Och just det ja, om bottnarna blir torra så är det för att dom varit inne för länge i ugnen, dessa bottnar ska absolut inte bli torra, snarare tvärtom, de blir alltid väldigt saftiga och närmre kladdkakehållet, så om de blir torra är det för att de varit i ugnen för länge! Alla ugnar är ju olika, kanske är min ugn ovanligt slö!
Tack för ett härligt tårtrecept!! Blev supergott!
Hmm det står nog lite fel på tiden, hur länge den ska vara inne i ugnen. Första botten hade jag inne ca 25 min den blev torr. Den andra hade jag inne bara 17 min ungefär och den blev precis lagom torr/kladdig. Så tips, håll noga koll på kakan när den är i ugnen. Men annars ett toppen recept, har inte kommit till moussen än, men det låter toppen och det ska nog gå bra!! :D
Kan vara så att det är jag som har en dålig ugn och det är därför det behövs 30 min för mig. Men man ska alltid kolla kakan med sticka en stund innan så ska det nog bli bra!
Tack så jätte mycket för receptet! Gjorde tårtan till julen. Den var väldigt enkel att göra och verkligen jättegod! Men misslyckades lite med den vita chocklad moussen, den blev inte så fast som den skulle men den hann bli fast tills nästa dag. Ett enkelt recept som verkligen är värt att testa. (:
Har vispat moussen nu i 10 min snart med elvisp. NU börjar den tjockna men det är nog för att grädden har blivit till smör. Helt klumpig. Vad har jag gjort fel Hade grädde med lång hållbarhet- kan det påverka? Hade vit blockchoklad- kanske man ska ha nåt finare. Den var definitivt kall iaf. Kanske inte kom tillräckligt nära kokpunkten...?
Wow, vilken god tårta!! :) Trodde först att jag hade misslyckats med den vit chokladmousse, då den aldrig blev tjock när jag vispade den. Men ställde in den i kylskåpet igen och väntade tills den blivit kallare och då funkade det jätte bra. :) Tack för receptet!
hum gjorde jag nåt fel.. för när vi skulle servera min tårta så var den stenhård den vita chokladen i mitten så hela tårtan blev smulig :(
Jag vill verkligen göra den här tårtan til min födelsedag, men vågar man? Nästan alla säger att bottarna smular och att moussen inte blir som det står i receptet :S Ska man utmana ödet ändå kanske, haha?
Svar till Zimple Det är nog inte att grädden blev smör utan att det skar sig, om du värmer upp det bara litegrann i vattenbad så blir smeten jämn igen sen :)
Oj, haha såg inte att ingen kommenterat här på 2-3 år... menmen kanske hjälper någon ändå ;)
jag blev väldigt nöjd. Den blev- precis som många kommenterat- rätt smulig när jag skulle dela den och gick isär i flera delar, men jag satte ihop alla delar som gått sönder och bredde fyllningen emellan och lät den ligga över kvällen, morgonen därpå var tårtan hel och super god. Kan definitvt rekommendera.
Den vita chokladmoussen blev ju aldrig tjock! lät den stå i både kyl och frys innan jag vispade den så den skulle vara helst sval....
mycket god tårta som jag kan rekomendera. helt perfekt
mycket god tårta som jag kan rekomendera. helt perfekt
mycket god tårta som jag kan rekomendera. helt perfekt
mycket god tårta som jag kan rekomendera. helt perfekt
mycket god tårta som jag kan rekomendera. helt perfekt
mycket god tårta som jag kan rekomendera. helt perfekt
Its really Wonderful cake i bake it today and the results was Amazing
Den här tårtan gör min kompis regelbundet, och det är det närmaste nirvana man kan komma, den är HELT Underbar!!! Finns dock ingen anledning att komplicera till den vita choklad mousse delen med att koka grädden? Smält vit choklad i vatten bad och vispa upp grädde normalt, blanda sedan ihop de två; obs kolla här så du gör rätt på den biten, enklast : http://www.tasteline.com/recept/vit_chokladmousse_8