Cookies Black and White

Serverar: 27 portioner

Tid: 30 minuter

Dessa kakor är från Leila bakar.

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g hasselnötter eller sötmandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna cirka 10 minuter och gnugga sen bort det mesta av skalet i en torr handduk. (Det går inte att göra detta med mandeln.)
    3. Vispa smör, farinsocker, vaniljsocker, ingefära krämigt. Rör i ägget.
    4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten för hand.
    5. Hacka chokladen grovt och blanda den och de hela hasselnötterna i smeten.
    6. Klicka 1-2 matskedar smet med jämna mellanrum på ett bakplåtspapper och platta till klickarna lite. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben