Filé Black & White Orange LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En berabetad rätt – men värd den extra kvart den tar att tillreda... Fläsk och hjort är en spännande kombination som passar lysande till en sås på apelsin och vitlök. Den här rätten innehåller (ca) 28 % protein, 67 % fett och 6 % kolhydrater

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé i bit
  • 300 g hjortfilé (rådjursfilé fungerar lika bra - i värsta fall, ta oxfilé)
  • 1 dl vitlöksflingor
  • 4 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 50 g smör
  • 5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Putsa hjortfiléerna. Hetta upp pannan och klicka i smöret. Lägg i Fläskfilén hel. Sänk värmen något och stek under lock i cirka 3 minuter. Vänd och häll över flingorna på den brynta sidan av fläskfilén. Stek under lock i cirka 3 minuter. Tag upp fläskfilén och lägg i folie. Låt pannan hetta upp lite och lägg i hjortfiléerna i cirka 1 minut per sida. Tag upp och lägg i folie. Häll i hälften av grädden och hälften av grädden. Vispa runt i pannan. Låt allt koka ihop så att det börja tjockna innan du slår på resten av grädden. Smaka av – du skall känna den mandellika smaken av vitlöken i fin balans med apelsinsmaken – prova dig fram med resten av apelsinjuicen tills du hittar en balans du tycker om!
    2. Servera med dina favoritgrönsaker eller inga alls!
    3. Njut!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben