Bondbönor i tomatsås

Serverar: 4 portioner

Bondbönorna blir perfekta i den mustiga tomat- och vitvinssåsen. Servera gärna med färsk, hackad persilja.

Ingredienser

  • 5 dl färska bondbönor
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk torrt vitt vin
  • 1 lagerblad
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 1 dl grovhackad färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Ansa och skala bondbönorna. Finhacka rödlöken och vitlöken. Förväll bönorna 1 minut i kokande vatten och ta bort den vita hinnan. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Lägg i löken och fräs cirka 5 minuter tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlöken och fräs cirka 1 minut.
    2. Häll över vinet och låt sjuda några sekunder. Tillsätt lagerblad och krossade tomater, koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter tills såsen tjocknat något.
    3. Rör ner bondbönorna och persiljan och låt sjuda cirka 5 minuter tills bönorna är mjuka och genomkokta.
    4. Lägg över bönorna i en serveringsskål och strö över resten av persiljan. Det är gott att servera rostat bröd till bönorna för att kunna ta upp den goda tomatsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben