Bondens äppelkaka

Serverar: 8-10 portioner

Unna dig en fikapaus med nötig kaka som är extra saftig av cottage cheese.

Ingredienser

  • 100 g mjukt ekologiskt smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 250 g keso cottage cheese ekologisk
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 äpplen, fast sort
  • 2 msk Arla ekologiskt smör
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ dl rostade, grovhackade hasselnötter
  • 3 dl Arla Köket ekologisk vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, cottage cheese och salt.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
    4. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
    5. Fräs dem i smör i en stekpanna och strö över kanel.
    6. Klicka ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    7. Stick ner äppelklyftorna i smeten och strö nötterna över kakan.
    8. Grädda kakan i mitten av ugnen 25–30 min. Låt svalna. Vispa grädden lätt och servera till.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    Receptglad 8 oktober 2013

    Blev väldigt saftig och god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben