Bosnisk gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Gott av nötkött

Ingredienser

  • 800 g nötkött
  • 1/5 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 300 g brytbönor
  • 6 vitlöksklyftor
  • 3 tomater
  • 3 morötter
  • Persilja
  • 100 g smör
  • Ajvar/tomatpuré
  • Salt
  • Vegeta/allkrydda
  • 10-15 hela pepparkorn
  • Lagerblad
  • Instruktioner

    1. Skär köttet, klyfta potatisen och hacka samtliga grönsaker.
    2. Placera allt i en djup gryta. Blanda vatten och ajvar, fyll grytan till hälften. Krydda. Strö över lagerblad och klippt persilja. Pressa i vitlök och lägg i lite smör.
    3. Låt puttra på svag värme, under lock i 1 timma. Smaksätt eventuellt med lite selleri.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben