Bostonkaka med aprikos.

Favorit till kaffebordet.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 1 msk kardemumma
  • Ca 14 dl vetemjöl
  • 200 g smör eller margarin
  • Fylling
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g mjuka aprikoser
  • Pensla med ägg
  • På ytan: pärlsocker
  • Instruktioner

    Lös jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt salt, socker.och kardemumman. Rör i drygt hälften av vetemjölet Vispa degen ett ögonblick. Tillsätt det rumsvarma smöret och sedan resten av mjölet i några omgångar. Arbeta degen till smöret har blandats i degen och degen lossnar från händerna. Täck degen med en duk, ställ den varmt och låt den jäsa till dubbel volym. Kavla ut degen till rektangulär platta. Klipp aprikoser med sax, bred färskosten på degplattan,strö sockret och aprikoserna över. Rulla ihop plattan tätt. Skär rullen i 8 delar. Ställ bitarna på kant i en smord form med löstagbar botten. Låt jäsa i 15 minuter. Pensla ytan med ägg och strö på pärlsocker . Grädda ca 15 minuter i 225 graders ugnsvärme. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben