Bovetenudlar och kyckling chop suey

Serverar: 4 portioner

Bovetenudlar har en trevlig struktur och är mer spännande än vanliga äggnudlar. Smaken passar bra till orientaliska grönsaker och kyckling.

Ingredienser

  • 175 g bovetenudlar
  • 3 msk olja
  • 400 g kycklingfiléer
  • 2 tsk maizena
  • 1 dl sojasås
  • 1/4 tsk mald ingefära
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Saften av 1 apelsin
  • 1 ½ dl vatten
  • 200 g pak choi-blad
  • 200 g böngroddar
  • 4 salladslökar
  • 250 g bambuskott eller vattenkastanjer
  • Instruktioner

    1. Koka eller ånga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av. Strimla kycklingen. Värm 2 msk av oljan i en wok eller stor stekpanna och stek kycklingen i 5 minuter.
    2. Blanda samman maizena, sojasås, ingefära, vinäger, apelsinjuice, vatten och resten av oljan till en slät sås.
    3. Skiva salladslöken och riv choi-bladen. Lägg grönsaker och sås i pannan och stek under omrörning i ytterligare 10 minuter. Blanda i nudlarna, värm och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben