Chop Suey

Serverar: 4-5 portioner

En god wok.

Ingredienser

  • 400 g benfritt griskött av bog eller skinka, strimlad
  • 2-3 msk olja
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 selleristjälkar, finhackade
  • 2 1/2 dl vatten + 1 buljongtärning
  • 2 tsk soja eller margarin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk mald ingefära
  • 1 pkt djupfrysta bambuskott
  • Vattenkastanjer
  • Böngroddar
  • Instruktioner

    Hetta upp woken ordentligt (viktigt att den är ordentligt het). Häll i 2 msk fett och fräs köttet, hälften åt gången, 2-3 minuter under omrörning. Lägg det på gallret. Fräs grönsakerna i resten av fettet och blanda sedan ner köttet i woken. Späd med vatten och tillsätt söndersmulad buljongtärning, soja, peppar och ingefära. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter. Lägg mot slutet i bambuskott, halverade vattenkastanjer och avrunna böngroddar. De behöver bara bli riktigt varma. Smaka av. Servera med kokt ris och soja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben