Köttfärs chop suey

Serverar: 4 portioner

Köttfärs med lite asiatisk touch!

Ingredienser

  • 350 g nötfärs
  • 1/4 dl kött- eller kycklingbuljong
  • 2 msk sojasås
  • 1 1/2 tsk maizenamjöl
  • 1 tsk socker
  • Matfett att steka med
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 1/2 dl tunt skivad blekselleri
  • 1 gul lök , hackad
  • 1 grön paprika , hackad
  • 2 1/2 dl skivade champinjoner
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1/2 l kokt långkornigt ris
  • Instruktioner

    1. Blanda samman buljong, soja, maizenamjöl och socker i en skål. Ställ åt sidan.
    2. Smält matfett i en fettsnål, stor stekgryta och bryn köttfärsen på medelvärme under omrörning, ca 4 min. Låt fettet rinna av genom en nätsil, häll över färsen i en skål. Torka ur grytan med hushållspapper.
    3. Hetta upp oljan i grytan på medelvärme. Tillsätt selleri och lök och fräs under omrörning ett par minuter. Tillsätt paprika och svamp, fräs under omrörning, ca 3 minuter. Tillsätt vattenkastanjerna, fräs ytterligare 1 minut under omrörning.
    4. Häll över buljongen i grytan. Koka upp under omrörning och fortsätt koka 2 minuter tills buljongen har tjocknat. Häll i köttfärsen och låt allt bli genomvarmt.
    5. Lägg riset underst i en form med köttfärsen över. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben