Stekta nudlar med marinerad karré

Serverar: 4 portioner

Detta är en rätt som känns vällagad trots att den är snabblagad.

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré, tunt skivad, benfri
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • Marinad
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk olja
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sherry
  • 1 tsk sambal oelek
  • Serveras med
  • 200 g äggnudlar
  • 1 st morot, finstrimlad
  • 100 g sockerärter
  • 1 st paprika, strimlad
  • 1 msk olja
  • Omelett
  • 2 st ägg
  • 2 msk vatten
  • ½ msk smör
  • Till garnering
  • 100 g jordnötter
  • Sojasås
  • Instruktioner

    1. Skiva köttet i tunna skivor och sedan i strimlor. Blanda samman marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet i den så att det blandar sig ordentligt. Låt det bara ligga en kort stund.
    2. Koka nudlarna i vatten enligt receptet på förpackningen.
    3. Vispa samman ägg och vatten och stek en fransk omelett i smör i en stekpanna.
    4. Stek kött i olja med marinad och grönsaker. Krydda med ½ tsk salt. Häll av vattnet från nudlarna och blanda ner dem i blandningen att fräsa med någon minut.
    5. Rulla ihop omeletten och skär den i skivor. Lägg upp nudelblandningen och garnera med omelettrullar, jordnötter och rucola.
    6. Servera i djupa tallrikar med sojasås och chop sticks.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MammaModesty 17 januari 2012

    detta var jätte gott.. byte ut paprikan då jag inte tål den mot vattenkastanj samt strimlade i purjolök oxå samt lät köttet marinera ett par timmar... hade lite finhackad timjan med i marinaden oxå... ska absolut göra denna enkla rätt fler gånger så tack för ett bra o enkelt recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben