Lägg karrèn i en tät påse och häll över ca 1½ dl portvin och 1 msk svartpeppar samt 1 finhackad vitlöks klyfta och låt det marineras i 1 dygn.
Bryn karrén så den får fin färg och lägg över i en ungsform och häll på lite av fonden,portvinet och vattnet och låt steka på ca 150- grader i ca 1 1/2 timme och ös lite då och då, täck med aluminiumfolie sista timmen och tillsätt mer portvin och vatten samt fond så du har en bra grund till såsen.
Låt steken vila i folie ca 10 minuter innan du skär upp.
Det är gott med kokta grönsaker till.
Hej nu har jag ätit portvins marinerad hel karre
jag säger jätte gott
såsen gjorde jag på halva rödvinsskyn och halva grädde
den blev kanon god kommer att göra flera gånger
tack anders för ett gott recept
mvh / monica
Hej nu har jag ätit portvins marinerad hel karre jag säger jätte gott såsen gjorde jag på halva rödvinsskyn och halva grädde den blev kanon god kommer att göra flera gånger tack anders för ett gott recept mvh / monica