Bra för lilla maggen

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Gott o nyttigt frukostbröd till soppan tex.

Ingredienser

  • 6,5 dl ljummet vatten (37gr)
  • 25 gr jäst (halvt pkt.)
  • 8 - 9 dl vetemjöl
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 1,5 msk salt
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl russin
  • 1,5 dl rostade solrosfrön
  • 2 msk flytande honung
  • ev. 1 dl sötmandel (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    Lös upp jästen med honungen i en beredare. Häll i det ljumma vattnet. Blanda i rågkross, russin, solrosfrön o salt. Kör några varv och häll sen i grovt rågmjöl. Kör några varv och blanda sedan i vetemjölet och kör i minst 3 min. Sätt ugnen på 250 grader och låt degen jäsa i bunken i minst 50 min. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma dem till runda bullar. Gör tre snitt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 50 min. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen. Efter 10 min slår Du av ugnen och låter bröden efter gräddas i 20 min. Ta ut och låt svalna på galler utan att täcka dem.

    Liknande recept

    5
    1 h 15 min
    2
    3

    Kommentarer (1)

    redd 1 mars 2009

    Tackar för denna =) Testade att göra denna (nåja) idag, trevligt bröd även om det vart lite för salt för min smak så tar mindre av det nästa gång. (om jag inte skall ha det till soppa) P.g.a. brist på råvaror etc. ändrade jag följande Inga russin Vetemjöl special ist. för vanligt. Orostade solrosfrön Ljus Sirap istället för honung. Lade till linfrön. Extra mjöl, vart väldigt löst först så fick lägga i ett par deceliter extra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben