Långpannerutor

Bra för lilla magen.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 8 dl ljummet vatten (37°)
  • 2 tsk salt
  • 1 msk farinsocker (ger jästen näring)
  • 1 msk stött kummin
  • 300 g havrekli (en förpackning om du väljer Kungsörnen)
  • 600 g fullkornsvetemjöl (10 dl)
  • Instruktioner

    Ugn: 225 grader Smula jästen och rör ut med vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig, inte för fast, deg. Skrapa ned degen i en smord långpanna och tryck ut till en jämn täckande degplatta. Skåra rutorna och nagga ytan med en gaffel. Täck över med bakduk och låt jäsa i minst 45 minuter gärna mer. Skjut in plåten på mitt falsen i ugnen och grädda i 25 minuter. Låt brödet kallna under bakduk och frys in det som inte går åt under dagen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    essim 9 november 2008

    Hej Lena! Bakade dina långpannerutor igår. Jättegoda till frukost i morse. Använde lantbrödsmjöl av fyra sädeslag eftersom jag hade det hemma. Ska baka dem fler gånger. Hälsningar Annica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben