Chokladiga långpannerutor

Serverar: 35 portioner

Detta recept är gudomligt om man gillar choklad! Mycket saftiga och goda.

Ingredienser

  • 6 dl strösocker
  • 6 dl filmjölk
  • 8 dl vetemjöl
  • 6 msk kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk bikarbonat
  • 150 g smält smör
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 2 msk kallt kaffe
  • 2 msk kakao
  • 4-5 dl florsocker
  • Cocos
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa ihop strösocker och filmjölk. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner de torra ingredienserna och det smälta smöret i strösocker och filmjölksblandningen. Smöra och bröa en långpanna. Häll i blandningen och grädda i mitten av ugnen i 175-200 gr, ca 25 min.
    2. Glasyren: Smält smöret, blanda i resten. Bred ut glasyren över den varma kakan, strö cocos över. Låt kakan kallna innan du skär den i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Bappi 20 oktober 2008

    Ska de vara en Pitbo för att få till ett sådant gott recept med filmjölk i :-) Suveränt saftig och hög botten! Hade inte kokos hemma utan tog riven mandelmassa på. Enstor och fet tumme kommer här högt upp til dig.

    Robjoo 7 februari 2009

    Suveränt god! Kan verkligen rekommendra andra att prova detta recept. Solklar femma från mig

    Roggan 10 februari 2009

    Det här var inte bra för min vikt. Satans vad god!!! (Om man får säga så?) =9

    lece 28 mars 2009

    Ska det inte var några ägg i smeten ???

    pullan21 1 juli 2011

    Jättegoda! Bästa chokladrutorna jag ätit!

    malani1 13 augusti 2012

    Jättegoda, perfekt för ägg allergiker! Funkar att göra utan kakao, och glasyr också. Jag strödde på blåbär innan gräddningen och lät den bli lite kladdig, Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben