Långpannerutor med punschgrädde och bär

Serverar: 20 portioner

God, och gick snabbt att baka

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker
  • 2 msk punsch
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • Instruktioner

    Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. vispa ägg och socker. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det och vätskan i äggsmeten. Blanda försiktigt till en slät smet. Häll i form ( ca. 30 x 25 cm ) klädd med bakpapper. Grädda på 200 grader ca 25 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper. Låt den svalna och skär i 20 rutor. Vispa grädden, blanda i punsch och florsocker. Spritsa eller bred ut grädden, garnera med bären

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben