Långpannerutor med chokladkräm

Serverar: 35 portioner

Saftig kaka med chokladkräm och tryffeltäcke överstrött med kokos. Räkna med strykande åtgång. Men blir det några över kan de frysas in.

Ingredienser

  • 275 g smör
  • 3 ägg
  • 3½ dl socker
  • 200 g sötmandel
  • 100 g kokosflingor
  • 4½ dl extra fint vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Chokladkräm
  • 2½ dl kokosmjölk (alt kaffegrädde)
  • 1 krm salt
  • 3 msk socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 3 äggulor
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk smör, rumstemp
  • ½ dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.Skålla, skala och hacka mandeln. Blanda mandel, kokosflingor, mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen växelvis med det avsvalnade smöret i äggsmeten.
    2. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 gånger 35 cm, med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Låt svalna.
    3. Chokladkräm: vispa kokosmjölken slät. Mät upp 2½ dl och häll i en tjockbottnad kastrull. Rör ner salt, socker , potatismjöl, kakao och äggulor. Låt blandningen sjuda på svag värme tills den tjocknar. Den får inte koka. Smaksätt med vanilj. Låt svalna. Bred krämen på kakan och låt stelna i kylen.
    4. Garnering: smält chokladen och rör i smöret. Bred ut eller spritsa chokladen över. Strö över kokos. Låt stelna och skär sedan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben