Chokladkräm - sockerfri

Härligt god chokladkräm att breda på kex, skorpor, glasyr på en tårta eller andra bakverk. Kan också smaksättas med lite kardemumma eller apelsinskal.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad utan tillsatt socker
  • 50 g smör
  • ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt smör och grädde. Rör till en slät kräm. Låt svalna och få bredbar konsistens i rumstemperatur, det tar några timmar. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mobiltelefon 29 augusti 2009

    Gott att blanda i hasselnötter också! För en lite Nutella aktig smak.

    Bettan1991 20 augusti 2012

    Mycket god chokladkräm!!! Kommer definitivt att användas till morfars födelsedagstårta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben