Långpannebröd med solroskärnor, grahamsmjöl och vetemjöl.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
2 msk honung
2 tsk salt
1 dl solroskärnor
4 dl grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl
Pensling
Mjölk
Solroskärnor
Instruktioner
Ugn 225°
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölk och smör till 37° och häll över jästen och rör tills den lösts upp.
Tillsätt honung, salt, solroskärnor, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl, tills den släpper skålens kant.
Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
Lägg över degen i en långpanna som är täckt med bakplåtspapper. Jämna till.
Skär rutor med mjölad kniv.
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Pensla med mjölk och strö på solroskärnor.
Grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna och bryt i rutor.
lite fel ordning i receptet skulle jag gissa på. Skära rutor i degen innan man lagt den i långpannan verkar lite märkligt.
Inte konstigt alls! man skär först. Jäser ihop men inte helt därför lätt bryta loss i bitar sen när brödet är gräddat
Degen läggs i långpannan sen skär man med mjölad kniv. Allt i sin ordning enl receptet.
bakade detta idag och det är supergott, rekommenderas varmt jag la till 1dl linfrön i degen plus att jag hade lite och toppade med också
Jättegott!!Detta kommer jag att baka fler gånger!!Tack för receptet!!