Långpannerutor

Lätt och inget kladd!

Ingredienser

  • 2 dl krossat korn, havre, vete eller råg
  • 3 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 1 msk honung
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 msk olja
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Låt krosset och vattnet koka ihop till en gröt. Ställ kastrullen i kallt vatten så att gröten blir kall.
    2. Smula jästen i en bunke. Rör ut den med en del av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, gröten, honungen, salt och olja. Blanda väl. Rör i grahamsmjöl och så mycket vetemjöl att degen blir smidig utan att kladda. Arbeta den blank och ställ den sedan att jäsa i ca 30 min. Arbeta degen på nytt någon minut och klappa sedan ut den på ett bakplåtspapper i en långpanna. Dela kakan med en kniv i 24 bitar. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Grädda på nedre ugnsfalsen 225 grader, i 20 minuter. Bryt bitar när brödet har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben