Långpannerutor med rågflingor

Serverar: 20 portioner

Lättbakade bröd som passar fint att frysa in.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella lätt 1%
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • ½ dl sirap
  • 1 dl kruskakli
  • 2 dl rågflingor
  • 4 dl grahamsmjöl
  • Ca 9 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Vatten
  • Rågflingor
  • Instruktioner

    1. Smula jäst i en skål. Värm mjölk till 37 grader, häll över jästen. Rör tills den lösts upp. Tillsätt kesella, olja, salt, sirap, kruskakli,rågflingor, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
    2. Häll upp degen i en långpanna med bakplåtspapper i. Tryck ut den med mjölad hand och skåra i 20 rutor. Pensla med vatten, strö på rågflingor. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
    3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    3 min
    1
    2
    4.7
    2 h 30 min
    15
    55

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben